fbpx

hotelik orański stara morawa 13, 57-550 stronie śląskie

facebook

Pensjonat w Kotlinie Kłodzkiej – wesela

Marzysz o weselu w górach? Urzeka Cię klimat biesiad i zabaw w pięknych okolicznościach przyrody i z widokiem na malownicze szczyty? W takim razie ta oferta jest skierowana właśnie do Ciebie. Wszystkie pary narzeczonych zapraszamy do rezerwowania terminów na śluby i wesela w naszym obiekcie. Gwarantujemy niezapomnianą zabawę!

W razie jakichkolwiek pytań związanych z ofertą weselną, zachęcamy do kontaktu.

e-mail: info@hotelikoranski.pl
Nr telefonu:
74/814-08-18
698-677-914

Nasze imprezy i noclegi – Czarna Góra i okolice

Hotelik Orański to wyjątkowy pensjonat. Liczy się dla nas zadowolenie wszystkich Gości. To właśnie dla nich przygotowaliśmy kompleksową ofertę noclegową, imprezową i gastronomiczną, dostarczając im najlepszej jakości usług. Jesteśmy kwintesencją tego, czego można oczekiwać od dobrego obiektu wypoczynkowego. Zapewniamy wyśmienita atmosferę i najwyższy profesjonalizm.

Pensjonat w Stroniu Śląskim zatrudnia wyłącznie fachową obsługę. Pracownicy naszego lokalu starają się spełniać wszystkie Twoje oczekiwania, nawet te nietypowe. Do każdego zlecenia podchodzimy w sposób indywidualny, dlatego właśnie wyprawienie wesela w Hoteliku Orańskim to najlepsza decyzja, jaką możesz podjąć.

Weselne menu

Życzenia Młodej Pary wybiegają poza nasze propozycje dań? Nic nie stoi na przeszkodzie, abyśmy wspólnie opracowali menu zawierające specjalnie przygotowane potrawy, które w dniu Waszego wesela pojawią się na stole. Jesteśmy otwarci na zmiany – wszystko po to, by stworzyć ofertę weselną skrojoną na miarę.

Propozycja przykładowego jadłospisu weselnego

I. Menu weselne w cenie 145 zł/od os

Dania Obiadowe:
• zupa: rosół domowy z makaronem,
• danie główne #1: filet z kurczaka faszerowany pieczarkami, serem i pietruszką w złotej panierce,
• Danie główne #2: Roladki schabowe z warzywami i szynką podane z sosem,
/Ilość porcji każdego dania gł.: 70% x ilość gości /.
Dodatki:
• ziemniaki posypane świeżym koprem,
• filigranowe mini kluseczki śląskie,
• bukiet 3 surówek.
Zimna płyta:
• deski wędlin i mięs pieczonych:
*schab ze śliwką i morelą,
*karczek pieczony w ziołach,
*pasztet własnej receptury z borówkami,
• śledzik po wiejsku,
• sałatka jarzynowa z rozetą majonezu z jajkiem,
• sałatka wiosenna z nowalijkami i serem,
• przekąski marynowane: pikle, papryka konserwowa, grzybki marynowane, szalotka itp.,
• galaretki drobiowe.
Dania ciepłe:• roladki z kurczaka, cukinii i boczku /ok.22.00/,
• barszczyk czerwony z pasztecikiem z kruchego ciasta /ok.01.00-02.00/.

II. Menu weselne w cenie 165 zł/od os.

Dania Obiadowe:
• zupa: Rosół domowy z makaronem własnej roboty lub
zupa cebulowa na winie z grzanką i serem żółtym,
• danie główne #1: filet z piersi w ziołach prowansalskich nadziany serem camembert i żurawiną podany z dipem czosnkowymi serem żółtym,
• danie główne #2: Roladki wieprzowe faszerowane ogórkiem, papryką i boczkiem wędzonym podane z ciemnym sosem,
/Ilość porcji każdego dania gł.: 70% x ilość gości /.
Dodatki:
• ziemniaki posypane świeżym koprem,
• filigranowe mini kluseczki śląskie,
• bukiet 3 surówek.
Zimna płyta:
• deski wędlin i mięs pieczonych:
*schab ze śliwką i morelą,
*karczek pieczony w ziołach,
*pasztet własnej receptury z borówkami,
• śledzik w 2 smakach: po wiejsku/po kaszubsku,
• sałatka gyros,
• sałatka z kurczakiem curry i ananasem,
• przekąski: mini kolby kukurydzy, pikle, papryka konserwowa, grzybki marynowane, szalotka itp.,
• galaretki wieprzowe lub drobiowe.
Dania ciepłe:
• bigos po staropolsku z grzybami i śliwką /ok.22.00/,
• barszczyk czerwony z pasztecikiem z kruchego ciasta /ok.01.00-02.00/.

III. Menu weselne w cenie 190 zł/od os.

Dania Obiadowe:
• zupa: rosół domowy z makaronem własnej roboty lub
zupa: krem z pieczarek podany z nutą śmietany oraz grzankami,
• danie główne #1: filet z kaczki marynowany w sosie sojowym i imbirze nadziany serem camembert i morelą podany z sosem,
• danie główne #2: roladki wieprzowe faszerowane ogórkiem, papryką i boczkiem wędzonym podane z ciemnym sosem,
• danie główne #3: polędwiczki wieprzowe w sosie koperkowym,
/Ilość porcji każdego dania gł.: 60% x ilość gości /.
Dodatki:
• ziemniaki posypane świeżym koprem,
• filigranowe mini kluseczki śląskie,
• bukiet 3 surówek.
Zimna płyta:
• deski wędlin i mięs pieczonych:
*schab ze śliwką i morelą,
*karczek pieczony w ziołach,
*pasztet własnej receptury z borówkami,
• śledzik w 2 smakach: po wiejsku/po kaszubsku,
• sałatka pieczarkowa z koperkiem,
• sałatka krabowa z kolendrą i pietruszką,
• jaja faszerowane z kawiorem
• przekąski: mini kolby kukurydzy, pikle, papryka,
• konserwowa, grzybki marynowane,szalotka itp.,
• galaretki wieprzowe lub drobiowe.
Dania ciepłe:
• bogracz /ok.22.00/,
• barszczyk czerwony z krokietami /ok.01.00-02.00/.

IV. Menu weselne staropolskie w cenie 199 zł/od os.

Dania Obiadowe:
• zupa: żur z kiełbasą i jajkiem lub
grzybowa z borowików z makaronem,
• fanie główne #1: „Palce lizać” – krucha szynka pieczona podana z sosem i faszerowanym ziemniakiem,
• Danie główne #2: „Dawne przysmaki” – żeberka w miodowo-musztardowej bejcy z nutą ostrości,
• danie główne #3: karkówka z farszem mięsno-grzybowym podana z sosem,
/Ilość porcji każdego dania gł.: 60% x ilość gości/.
Dodatki:
• ziemniaki posypane świeżym koprem,
• łódeczki ziemniaczane z paprykową posypką,
• filigranowe mini kluseczki śląskie,
• bukiet 3 surówek.
Zimna płyta:
• deski wędlin i mięs pieczonych:
*schab ze śliwką i morelą,
*karczek pieczony w ziołach,
*pasztet własnej receptury z borówkami,
• śledzik w 2 smakach: po wiejsku/po kaszubsku,
• sałatka żydowska z rozetą majonezu z jajem,
• sałatka pieczarkowa z koperkiem,
• jaja faszerowane nadzieniem ser/szynka,
• przekąski: mini kolby kukurydzy, pikle, papryka konserwowa, grzybki marynowane,szalotka itp.
• galaretki wieprzowe lub drobiowe,
Dania ciepłe /ok.22.00/:
• bigos po staropolsku /ok.01.00-02.00/,
• barszczyk czerwony z krokietami.

V. Menu weselne w cenie 219 zł/od os.

Dania Obiadowe
• zupa: rosół wołowy z kołdunami domowej roboty,
• danie główne #1: filet z kaczki marynowany w sosie sojowym i imbirze nadziany serem camembert i morelą podany z sosem,
• danie główne #2: polędwica wieprzowa w drobiowej otoczce z kurkami podana z sosem grzybowym na gęsto,
• danie główne #3: kotlety ze schabu nadziewane kapustą, mięsem i grzybami,
/Ilość porcji każdego dania gł.: 60% x ilość gości /.
Dodatki:
• ziemniaki posypane świeżym koprem,
• smażone łódeczki ziemniaczane,
• ryż basmati z warzywami,
• bukiet 3 surówek, w tym:
*warzywa z masełkiem i bułką tartą.
Zimna płyta:
• półmisek wędlin i mięs pieczonych:
*schab ze śliwką i morelą,
*karczek pieczony w ziołach,
*galantyna ze szpinakiem,
• śledzik w 2 smakach: po wiejsku/po kaszubsku
• sałatka brokułowa z serem feta i prażonym słonecznikiem,
• sałatka z kurczakiem curry i ananasem,
• sałatka z selerem i tuńczykiem,
• duet jaj faszerowanych nadzieniem smakowym,
• przekąski: mini kolby kukurydzy, pikle, papryka konserwowa, grzybki marynowane,szalotka itp.
• galaretki wieprzowe lub drobiowe,
• ryba na sposób grecki.
Dania ciepłe:
• roladki z cukinii i boczku z kurczakiem /ok.22.00/,
• zupa meksykańska z kluseczkami /ok.24.00/,
• barszczyk czerwony z pasztecikiem z kruchego ciasta /ok.01.00-02.00/.

Oferta dodatkowa weselnego menu

Pieczony w całości prosiak

Efektownie podany prosiak, wypełniony warzywami z dodatkiem kaszy z podrobami i warzywami.
Koszt: zapytaj! Wg indywidualnych ustaleń.

Wóz staropolski

Koszt: 35 zł/ od os.
Zapraszamy do skorzystania z naszej dodatkowej oferty, którą szczególnie polecamy Nowożeńcom. Aby urozmaicić przyjęcie weselne proponujemy zaprosić Gości w plener, do pięknego ogrodu pod wiatę góralską na tzw. staropolski wóz mięsiwa.

 Ugościmy weselników staropolskim jadłem:

  • na ciepło: kaczka w całości faszerowana mięsem i warzywami,
  • patery mięsa wędzonego w domowej wędzarni:
    • wędzona szynka,
    • wędzony baleron,
    • wędzone kiełbasy,
  • pasztet domowej roboty podany z borówkami,
  • sosy do mięs: chrzan + ćwikła,
  • smalec domowej roboty,
  • szeroki wybór przystawek konserwowych: pikle, kiszone ogórki, mini kolby kukurydzy, grzybki marynowane,
  • chleb wiejski (z mączną posypką) samodzielnie krojony.

Uwagi: Minimalna liczba zamówienia dla 30 os.

Atrakcyjny stół serów

Do degustacji z owocami i orzechami – wielce aromatyczne i zawsze modne, świetnie się komponuje w połączeniu z winem.

Koszt: 380 zł (stół z oprawą, 2 kg sera wraz z bogatym wyborem dodatków)

Sery żółte typu:

  • szwajcar,
  • gouda,
  • ementaler,
  • lazur błękitny i kremowy,
  • wędzony ustrzycki,
  • camembert naturalny,
  • z czarnym pieprzem,
  • borowikami itp.,
  • salami pikantny,
  • ser feta z bazylią,
  • ser mozzarella mini kulki

Dodatki typu:

  • pomidorki koktajlowe,
  • krakersy słone,
  • oliwki czarne/zielone faszerowane papryką,
  • mini kolby kukurydzy, ogóreczki konserwowe,
  • Winogrona ciemne/jasne, morele suszone, śliwki, kalifornijskie
  • orzechy włoskie, pistacjowe,
  • świeża bazylia

„Czerwony arystokrata”
łosoś pieczony w całości faszerowany grzybami

Niesamowicie efektowny i luksusowy dodatek na uroczystość weselną, rzadko spotykany na przyjęciach… rozpływa się w ustach!

Koszt: zapytaj! Wg indywidualnych ustaleń.

Sudecki pensjonat – opcje noclegowe na wesele

Czasami nocleg jest równie istotny, co sama impreza weselna. Podarujcie sobie i swoim gościom komfortowy nocleg w świetnie wyposażonym pensjonacie. Oferujemy wysokiej klasy pokoje gościnne w Kotlinie Kłodzkiej, z widokiem na malownicze pasma górskie.

Poniżej przedstawiamy ofertę noclegów weselnych Hoteliku Orańskiego na rok 2018. W razie jakichkolwiek pytań, służymy pomocą.

Oferta noclegowa na wesele – szczegóły

85 zł/ od os. ze śniadaniem poprawinowym

Na powyższą kwotę składa się nocleg w cenie 55 zł/ os. oraz śniadanie poprawinowe w cenie 20 zł/od os.

Śniadanie: oprócz stałej zimnej płyty podajemy ciepłe potrawy obiadowe z wesela, śniadanie trwa do godz. 12.00.

Przyjęcie weselne w pensjonacie: Sudety

  • oferta obejmuje menu weselne w pięciu wersjach cenowych (podane ceny przy min. 40 os),
  • apartament dla nowożeńców GRATIS (1 doba) przy minimum 30 noclegach,
  • kawa i herbata GRATIS bez ograniczeń,
  • pełna organizacja uroczystości weselnej (na życzenie: zamawiamy ciasta, torty, opracowujemy scenariusze wesela i oczepin, doradzamy odpowiednie zakupy i zaopatrzenie).

Wesele w Sudetach – czego nie obejmuje nasza oferta?

We własnym zakresie Para Młoda zapewnia napoje bezalkoholowe i alkoholowe, owoce, tort i ciasta (istnieje możliwość zamówienia pysznych ciast w Hoteliku Orańskim w cenie 90 zł za blachę, co daje 30 porcji).

Młodzi mogą, choć nie muszą, skorzystać z zaproponowanej przez nas zaufanej firmy florystyczno-dekoratorskiej InGlam, która specjalizuje się w tworzeniu oprawy dekoracyjnej. Bukiety ślubne, kompozycje na stół, butonierki, kosze z kwiatami, dekoracje zaawansowane… i wiele innych – zapytaj nas o ofertę dodatkową.

Pensjonat w Stroniu Śląskim – czemu warto nas wybrać?

Wyróżniamy się na tle innych obiektów noclegowo-gastronomicznych. Oto, co konkretnie świadczy na naszą korzyść:

  • kompleksowa obsługa i profesjonalizm,
  • wieloletnie doświadczenie zakresie organizacji przyjęć,
  • dopracowane menu i atrakcyjne ceny,
  • przepiękny ogród (teren zielony pod zdjęcia plenerowe!).

To wszystko składa się na usługi na najwyższym poziomie i indywidualne podejście do każdego Klienta.