hotelik orański stara morawa 13, 57-550 stronie śląskie

facebook

Wesele w górach

Poniżej przedstawiamy ofertę weselną Hoteliku Orańskiego na rok 2017. Jeśli Państwa życzenia wybiegają poza nasze propozycje, proszę wybrać te potrawy,  którą chcą Państwo, aby znalazły się na stole weselnym. Jesteśmy otwarci na zmiany, aby stworzyć dla Państwa unikatową ofertę weselną!

W razie jakichkolwiek pytań, bardzo prosimy o kontakt z pensjonatem drogą elektroniczną bądź telefoniczną.

e-mail: info@hotelikoranski.pl
Nr telefonu:
74/814-08-18
698-677-914


I – Oferta noclegowa

85 zł/ od os. ze śniadaniem poprawinowym

Na powyższą kwotę składa się nocleg w cenie 55 zł/ os. oraz śniadanie poprawinowe w cenie 20 zł/od os.

Śniadanie: oprócz stałej zimnej płyty podajemy ciepłe potrawy obiadowe z wesela, śniadanie trwa do godz. 12.00.

II – Oferta przyjęcia weselnego

  • oferta obejmuje menu weselne w 5 wersjach cenowych (podane ceny przy min. 40 os),
  • apartament dla nowożeńców GRATIS (1 doba) przy minimum 30 noclegach,
  • kawa i herbata GRATIS bez ograniczeń,
  • pełna organizacja uroczystości weselnej (na życzenie: zamawiamy ciasta, torty, opracowujemy scenariusze wesela i oczepin, doradzamy odpowiednie zakupy i zaopatrzenie).

Poza ofertą

We własnym zakresie Para Młoda zapewnia napoje bezalkoholowe i alkoholowe, owoce, tort i ciasta (możliwość zamówienia pysznych ciast w Hoteliku Orańskim w cenie 90 zł/ blachę = 30 porcji, zapytaj!)

Oprawa dekoratorska: jesteśmy pod skrzydłami zaufanej firmy florystyczno-dekoratorskiej InGlam, która specjalnie dla naszych Par Młodych ma wyjątkową ofertę! Bukiety ślubne, kompozycje na stół, butonierki, kosze z kwiatami, dekoracje zaawansowane… i wiele innych!

Co nas wyróżnia spośród innych ofert?

  • kompleksowa obsługa i profesjonalne podejście,
  • wieloletnie doświadczenie zakresie organizacji przyjęć,
  • dopracowane menu i atrakcyjne ceny,
  • przepiękny ogród (teren zielony pod zdjęcia plenerowe!).

To wszystko składa się na obsługę na najwyższym poziomie i indywidualne podejście do każdego Klienta.

Wystarczy wysłać maila z zapytaniem na nasz adres: info@hotelikoranski.pl, a uzyskacie Państwo szeroką ofertę weselną!

Zmiany? Tak!

Poniższe menu zawiera przykładowe zestawy dań, możemy stworzyć indywidualnie zestawione pozycje gastronomiczne według życzeń Pary Młodej!


Propozycje menu

I Menu weselne w cenie 145 zł/od os

Dania Obiadowe:
• zupa: rosół domowy z makaronem,
• danie główne #1: filet z kurczaka faszerowany pieczarkami, serem i pietruszką w złotej panierce,
• Danie główne #2: Roladki schabowe z warzywami i szynką podane z sosem,
/Ilość porcji każdego dania gł.: 70% x ilość gości /.
Dodatki:
• ziemniaki posypane świeżym koprem,
• filigranowe mini kluseczki śląskie,
• bukiet 3 surówek.
Zimna płyta:
• deski wędlin i mięs pieczonych:
*schab ze śliwką i morelą,
*karczek pieczony w ziołach,
*pasztet własnej receptury z borówkami,
• śledzik po wiejsku,
• sałatka jarzynowa z rozetą majonezu z jajkiem,
• sałatka wiosenna z nowalijkami i serem,
• przekąski marynowane: pikle, papryka konserwowa, grzybki marynowane, szalotka itp.,
• galaretki drobiowe.
Dania ciepłe:• roladki z kurczaka, cukinii i boczku /ok.22.00/,
• barszczyk czerwony z pasztecikiem z kruchego ciasta /ok.01.00-02.00/.

II Menu weselne w cenie 165 zł/od os.

Dania Obiadowe:
• zupa: Rosół domowy z makaronem własnej roboty lub
zupa cebulowa na winie z grzanką i serem żółtym,
• danie główne #1: filet z piersi w ziołach prowansalskich nadziany serem camembert i żurawiną podany z dipem czosnkowymi serem żółtym,
• danie główne #2: Roladki wieprzowe faszerowane ogórkiem, papryką i boczkiem wędzonym podane z ciemnym sosem,
/Ilość porcji każdego dania gł.: 70% x ilość gości /.
Dodatki:
• ziemniaki posypane świeżym koprem,
• filigranowe mini kluseczki śląskie,
• bukiet 3 surówek.
Zimna płyta:
• deski wędlin i mięs pieczonych:
*schab ze śliwką i morelą,
*karczek pieczony w ziołach,
*pasztet własnej receptury z borówkami,
• śledzik w 2 smakach: po wiejsku/po kaszubsku,
• sałatka gyros,
• sałatka z kurczakiem curry i ananasem,
• przekąski: mini kolby kukurydzy, pikle, papryka konserwowa, grzybki marynowane, szalotka itp.,
• galaretki wieprzowe lub drobiowe.
Dania ciepłe:
• bigos po staropolsku z grzybami i śliwką /ok.22.00/,
• barszczyk czerwony z pasztecikiem z kruchego ciasta /ok.01.00-02.00/.

III Menu weselne w cenie 190 zł/od os.

Dania Obiadowe:
• zupa: rosół domowy z makaronem własnej roboty lub
zupa: krem z pieczarek podany z nutą śmietany oraz grzankami,
• danie główne #1: filet z kaczki marynowany w sosie sojowym i imbirze nadziany serem camembert i morelą podany z sosem,
• danie główne #2: roladki wieprzowe faszerowane ogórkiem, papryką i boczkiem wędzonym podane z ciemnym sosem,
• danie główne #3: polędwiczki wieprzowe w sosie koperkowym,
/Ilość porcji każdego dania gł.: 60% x ilość gości /.
Dodatki:
• ziemniaki posypane świeżym koprem,
• filigranowe mini kluseczki śląskie,
• bukiet 3 surówek.
Zimna płyta:
• deski wędlin i mięs pieczonych:
*schab ze śliwką i morelą,
*karczek pieczony w ziołach,
*pasztet własnej receptury z borówkami,
• śledzik w 2 smakach: po wiejsku/po kaszubsku,
• sałatka pieczarkowa z koperkiem,
• sałatka krabowa z kolendrą i pietruszką,
• jaja faszerowane z kawiorem
• przekąski: mini kolby kukurydzy, pikle, papryka,
• konserwowa, grzybki marynowane,szalotka itp.,
• galaretki wieprzowe lub drobiowe.
Dania ciepłe:
• bogracz /ok.22.00/,
• barszczyk czerwony z krokietami /ok.01.00-02.00/.

IV Menu weselne staropolskie w cenie 199 zł/od os.

Dania Obiadowe:
• zupa: żur z kiełbasą i jajkiem lub
grzybowa z borowików z makaronem,
• fanie główne #1: „Palce lizać” – krucha szynka pieczona podana z sosem i faszerowanym ziemniakiem,
• Danie główne #2: „Dawne przysmaki” – żeberka w miodowo-musztardowej bejcy z nutą ostrości,
• danie główne #3: karkówka z farszem mięsno-grzybowym podana z sosem,
/Ilość porcji każdego dania gł.: 60% x ilość gości/.
Dodatki:
• ziemniaki posypane świeżym koprem,
• łódeczki ziemniaczane z paprykową posypką,
• filigranowe mini kluseczki śląskie,
• bukiet 3 surówek.
Zimna płyta:
• deski wędlin i mięs pieczonych:
*schab ze śliwką i morelą,
*karczek pieczony w ziołach,
*pasztet własnej receptury z borówkami,
• śledzik w 2 smakach: po wiejsku/po kaszubsku,
• sałatka żydowska z rozetą majonezu z jajem,
• sałatka pieczarkowa z koperkiem,
• jaja faszerowane nadzieniem ser/szynka,
• przekąski: mini kolby kukurydzy, pikle, papryka konserwowa, grzybki marynowane,szalotka itp.
• galaretki wieprzowe lub drobiowe,
Dania ciepłe /ok.22.00/:
• bigos po staropolsku /ok.01.00-02.00/,
• barszczyk czerwony z krokietami.

V Menu weselne w cenie 219 zł/od os.

Dania Obiadowe
• zupa: rosół wołowy z kołdunami domowej roboty,
• danie główne #1: filet z kaczki marynowany w sosie sojowym i imbirze nadziany serem camembert i morelą podany z sosem,
• danie główne #2: polędwica wieprzowa w drobiowej otoczce z kurkami podana z sosem grzybowym na gęsto,
• danie główne #3: kotlety ze schabu nadziewane kapustą, mięsem i grzybami,
/Ilość porcji każdego dania gł.: 60% x ilość gości /.
Dodatki:
• ziemniaki posypane świeżym koprem,
• smażone łódeczki ziemniaczane,
• ryż basmati z warzywami,
• bukiet 3 surówek, w tym:
*warzywa z masełkiem i bułką tartą.
Zimna płyta:
• półmisek wędlin i mięs pieczonych:
*schab ze śliwką i morelą,
*karczek pieczony w ziołach,
*galantyna ze szpinakiem,
• śledzik w 2 smakach: po wiejsku/po kaszubsku
• sałatka brokułowa z serem feta i prażonym słonecznikiem,
• sałatka z kurczakiem curry i ananasem,
• sałatka z selerem i tuńczykiem,
• duet jaj faszerowanych nadzieniem smakowym,
• przekąski: mini kolby kukurydzy, pikle, papryka konserwowa, grzybki marynowane,szalotka itp.
• galaretki wieprzowe lub drobiowe,
• ryba na sposób grecki.
Dania ciepłe:
• roladki z cukinii i boczku z kurczakiem /ok.22.00/,
• zupa meksykańska z kluseczkami /ok.24.00/,
• barszczyk czerwony z pasztecikiem z kruchego ciasta /ok.01.00-02.00/.

Dodatkowa oferta

Pieczony w całości prosiak

Efektownie podany prosiak, wypełniony warzywami z dodatkiem kaszy z podrobami i warzywami.
Koszt: zapytaj! Wg indywidualnych ustaleń.

Wóz staropolski

Koszt: 35 zł/ od os.
Zapraszamy do skorzystania z naszej dodatkowej oferty, którą szczególnie polecamy Nowożeńcom. Aby urozmaicić przyjęcie weselne proponujemy zaprosić Gości w plener, do pięknego ogrodu pod wiatę góralską na tzw. staropolski wóz mięsiwa.

 Ugościmy weselników staropolskim jadłem:

  • na ciepło: kaczka w całości faszerowana mięsem i warzywami,
  • patery mięsa wędzonego w domowej wędzarni:
    • wędzona szynka,
    • wędzony baleron,
    • wędzone kiełbasy,
  • pasztet domowej roboty podany z borówkami,
  • sosy do mięs: chrzan + ćwikła,
  • smalec domowej roboty,
  • szeroki wybór przystawek konserwowych: pikle, kiszone ogórki, mini kolby kukurydzy, grzybki marynowane,
  • chleb wiejski (z mączną posypką) samodzielnie krojony.

Uwagi: Minimalna liczba zamówienia dla 30 os.

Atrakcyjny stół serów

Do degustacji z owocami i orzechami – wielce aromatyczne i zawsze modne, świetnie się komponuje w połączeniu z winem.

Koszt: 380 zł (stół z oprawą, 2 kg sera wraz z bogatym wyborem dodatków)

Sery żółte typu:

  • szwajcar,
  • gouda,
  • ementaler,
  • lazur błękitny i kremowy,
  • wędzony ustrzycki,
  • camembert naturalny,
  • z czarnym pieprzem,
  • borowikami itp.,
  • salami pikantny,
  • ser feta z bazylią,
  • ser mozzarella mini kulki

Dodatki typu:

  • pomidorki koktajlowe,
  • krakersy słone,
  • oliwki czarne/zielone faszerowane papryką,
  • mini kolby kukurydzy, ogóreczki konserwowe,
  • Winogrona ciemne/jasne, morele suszone, śliwki, kalifornijskie
  • orzechy włoskie, pistacjowe,
  • świeża bazylia

„Czerwony arystokrata”
łosoś pieczony w całości faszerowany grzybami

Niesamowicie efektowny i luksusowy dodatek na uroczystość weselną, rzadko spotykany na przyjęciach… rozpływa się w ustach!

Koszt: zapytaj! Wg indywidualnych ustaleń.