WIELKANOC w Hoteliku Orańskim
Z przyjemnością przedstawiamy ofertę pobytu świątecznego na rok 2020
Pakiet w terminie 10.04.2020- 14.04.2020, do wyboru – min. 3 noclegi
Koszt 285 zł*/os./doba
* Zniżka 15% dla dzieci do 12 roku życia
* Dzieci do lat 3 (nie korzystające z osobnego łóżka) – bezpłatnie
Pakiet zawiera:
- obiadokolacje (od dnia przyjazdu)
- śniadania (w tym świąteczne śniadanie wielkanocne)
- słodka galanteria cukiernicza, kawa i herbata dostępne cały dzień
Atrakcje dla dzieci:
- w Wielką Sobotę zapraszamy najmłodszych do wspólnego malowania jajek (proszę zabrać swoje koszyczki), a w Poniedziałek Wielkanocny do wspólnego lania wody na terenie ogrodu!
Menu Wielkanocne w Hoteliku Orańskim
Wielki Piątek
Obiadokolacja w godz. 16.00-18.00
- Zupa Jarzynowa
- Danie główne: Gołąbki jarskie podane z sosem pomidorowym
- Deser: Mus bananowy
Wielka Sobota
Śniadanie postne w godz. 8.30-10.30
- Na ciepło: Racuchy z jabłkami
- Półmisek serów
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka z tuńczykiem
- Pasta z makreli z zieloną nutą
- Twarożek na dwa smaki: ze szczypiorkiem i rzodkiewką
- Galaretka z warzywami
- Konfitury
- Płatki śniadaniowe
- Kompozycja świeżych warzyw: pomidor, zielony ogórek, rzodkiewka
- Chrupiące pieczywo
- Kawa, herbata z cytrynką
- Słodka galanteria cukiernicza
- Ciasta świąteczne oraz kawa i herbata dostępne będą na stole szwedzkim od godz.12.00
Malowanie jajek
Serdecznie zapraszamy zarówno dzieci i dorosłych na poranne malowanie pisanek! (około godz. 9.30-10.30). Przy pomocy malowideł i dekoracji będziemy tworzyć nasze małe dzieła sztuki do koszyczka wielkanocnego. Prosimy o zabranie własnych koszyczków na święconki.
Obiadokolacja w godz. 16.00-18.00
- Zupa: Barszcz czerwony
- Danie główne: Kotlet rybny z jajkami podany z ziemniakami i surówką
- Deser: Galaretka z owocami
Wielka Niedziela
Śniadanie przy wspólnym stole w godz. 9.00-11.00
- Na ciepło:
– Żur z jajkiem i kiełbasą podany w chlebkach
– Biała kiełbasa gotowana
– Biała kiełbasa duszona w piwie - Jajka w skorupkach z orzechami
- Jaja faszerowane pastami
- Mięsa pieczone:
– Schab ze śliwką i morelą
– Aromatyczny karczek
– Boczek pieczony w ziołach - Duet jaj wielkanocnych: z pastą pieczarkową oraz szynką i tartym serem
- Półmisek serów
- Pasztet swojski z jajkiem
- Galaretki drobiowe z warzywami
- Sałatka ziemniaczana z nowalijkami
- Sosy: chrzan jajeczny, chrzan buraczany i chrzan z żurawiną
- Cukinia na parę sposobów
- Kompozycja świeżych warzyw: pomidor, zielony ogórek, rzodkiewka
- Chrupiące pieczywo
- Kawa, herbata z cytrynką
- Soki owocowe, woda z cytrynką
Słodka galanteria cukiernicza:
Ciasta świąteczne oraz kawa i herbata dostępne będą na stole szwedzkim od godz.12.00
Obiadokolacja w godz. 16.00-18.30
- Zupa: Rosół z kołdunami
- Danie główne nr 1: Szynka pieczona w sosie chrzanowym
- Danie główne nr 2: Rolada z piersi kurczaka faszerowana żurawiną i camembertem
- Dodatki: Ziemniaki gotowane, bukiet surówek
- Deser: Jabłko pieczone z chrupiącym farszem na miodzie
Degustacja w godzinach wieczornych
Serdecznie zapraszamy do degustacji pieczonego Indyka oraz chrupiącej Kaczki w sali restauracyjnej o godz.19.00
Wielki Poniedziałek
Śniadanie w godz. 8.30-10.30
- Na ciepło:
– Kiełbaski podsmażane z cebulką
– Podsmażany panierowany brokuł
– Racuchy z jabłkami - Wielkanocne szaszłyki z jajkami, szynką, oliwkami, pomidorkami koktajlowymi
- Półmisek serów
- Mięsa wędlin i mięs pieczonych:
– Schab ze śliwką i morelą
– Aromatyczny karczek
– Boczek pieczony w ziołach - Sałatka z soczewicy
- Sosy: chrzan jajeczny, chrzan buraczany i chrzan z żurawiną
- Twarożek na dwa smaki: ze szczypiorkiem i rzodkiewką
- Konfitury
- Płatki śniadaniowe
- Kompozycja świeżych warzyw: pomidor, zielony ogórek, rzodkiewka
- Chrupiące pieczywo
- Kawa, herbata z cytrynką
Obiadokolacja w godz. 16.00-18.30
- Zupa: Cebulowa podana z grzanką
- Danie główne nr 1: Schab zapiekany z pomidorem
- Danie główne nr 2: Polędwiczki wieprzowe z masłem i szczypiorkiem
- Dodatki: Ryż z warzywami, bukiet surówek
- Deser: Lody z owocami
Będzie nam niezmiernie miło gościć Państwa w naszym Hoteliku w tak pięknym okresie jakim są Święta Wielkanocy.