fbpx

hotelik orański stara morawa 13, 57-550 stronie śląskie

facebook

WIELKANOC w Hoteliku Orańskim

Z przyjemnością przedstawiamy ofertę pobytu świątecznego na rok 2020

Pakiet w terminie 10.04.2020- 14.04.2020, do wyboru – min. 3 noclegi
Koszt 285 zł*/os./doba

* Zniżka 15% dla dzieci do 12 roku życia
* Dzieci do lat 3 (nie korzystające z osobnego łóżka) – bezpłatnie

Pakiet zawiera:

  • obiadokolacje (od dnia przyjazdu)
  • śniadania (w tym świąteczne śniadanie wielkanocne)
  • słodka galanteria cukiernicza, kawa i herbata dostępne cały dzień

Atrakcje dla dzieci:

  • w Wielką Sobotę zapraszamy najmłodszych do wspólnego malowania jajek (proszę zabrać swoje koszyczki), a w Poniedziałek Wielkanocny do wspólnego lania wody na terenie ogrodu!

Menu Wielkanocne w Hoteliku Orańskim

Wielki Piątek

 

Obiadokolacja w godz. 16.00-18.00

  • Zupa Jarzynowa
  • Danie główne: Gołąbki jarskie podane z sosem pomidorowym
  • Deser: Mus bananowy

Wielka Sobota

Śniadanie postne w godz. 8.30-10.30

  • Na ciepło: Racuchy z jabłkami
  • Półmisek serów
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Pasta z makreli z zieloną nutą
  • Twarożek na dwa smaki: ze szczypiorkiem i rzodkiewką
  • Galaretka z warzywami
  • Konfitury
  • Płatki śniadaniowe
  • Kompozycja świeżych warzyw: pomidor, zielony ogórek, rzodkiewka
  • Chrupiące pieczywo
  • Kawa, herbata z cytrynką
  • Słodka galanteria cukiernicza
  • Ciasta świąteczne oraz kawa i herbata dostępne będą na stole szwedzkim od godz.12.00

Malowanie jajek
Serdecznie zapraszamy zarówno dzieci i dorosłych na poranne malowanie pisanek! (około godz. 9.30-10.30). Przy pomocy malowideł i dekoracji będziemy tworzyć nasze małe dzieła sztuki do koszyczka wielkanocnego. Prosimy o zabranie własnych koszyczków na święconki.

 

Obiadokolacja w godz. 16.00-18.00

  • Zupa: Barszcz czerwony
  • Danie główne: Kotlet rybny z jajkami podany z ziemniakami i surówką
  • Deser: Galaretka z owocami

Wielka Niedziela

Śniadanie przy wspólnym stole w godz. 9.00-11.00

  • Na ciepło:
    – Żur z jajkiem i kiełbasą podany w chlebkach
    – Biała kiełbasa gotowana
    – Biała kiełbasa duszona w piwie
  • Jajka w skorupkach z orzechami
  • Jaja faszerowane pastami
  • Mięsa pieczone:
    – Schab ze śliwką i morelą
    – Aromatyczny karczek
    – Boczek pieczony w ziołach
  • Duet jaj wielkanocnych: z pastą pieczarkową oraz szynką i tartym serem
  • Półmisek serów
  • Pasztet swojski z jajkiem
  • Galaretki drobiowe z warzywami
  • Sałatka ziemniaczana z nowalijkami
  • Sosy: chrzan jajeczny, chrzan buraczany i chrzan z żurawiną
  • Cukinia na parę sposobów
  • Kompozycja świeżych warzyw: pomidor, zielony ogórek, rzodkiewka
  • Chrupiące pieczywo
  • Kawa, herbata z cytrynką
  • Soki owocowe, woda z cytrynką

Słodka galanteria cukiernicza:
Ciasta świąteczne oraz kawa i herbata dostępne będą na stole szwedzkim od godz.12.00

 

Obiadokolacja w godz. 16.00-18.30

  • Zupa: Rosół z kołdunami
  • Danie główne nr 1: Szynka pieczona w sosie chrzanowym
  • Danie główne nr 2: Rolada z piersi kurczaka faszerowana żurawiną i camembertem
  • Dodatki: Ziemniaki gotowane, bukiet surówek
  • Deser: Jabłko pieczone z chrupiącym farszem na miodzie

Degustacja w godzinach wieczornych
Serdecznie zapraszamy do degustacji pieczonego Indyka oraz chrupiącej Kaczki w sali restauracyjnej o godz.19.00

Wielki Poniedziałek

Śniadanie w godz. 8.30-10.30

  • Na ciepło:
    – Kiełbaski podsmażane z cebulką
    – Podsmażany panierowany brokuł
    – Racuchy z jabłkami
  • Wielkanocne szaszłyki z jajkami, szynką, oliwkami, pomidorkami koktajlowymi
  • Półmisek serów
  • Mięsa wędlin i mięs pieczonych:
    – Schab ze śliwką i morelą
    – Aromatyczny karczek
    – Boczek pieczony w ziołach
  • Sałatka z soczewicy
  • Sosy: chrzan jajeczny, chrzan buraczany i chrzan z żurawiną
  • Twarożek na dwa smaki: ze szczypiorkiem i rzodkiewką
  • Konfitury
  • Płatki śniadaniowe
  • Kompozycja świeżych warzyw: pomidor, zielony ogórek, rzodkiewka
  • Chrupiące pieczywo
  • Kawa, herbata z cytrynką

Obiadokolacja w godz. 16.00-18.30

  • Zupa: Cebulowa podana z grzanką
  • Danie główne nr 1: Schab zapiekany z pomidorem
  • Danie główne nr 2: Polędwiczki wieprzowe z masłem i szczypiorkiem
  • Dodatki: Ryż z warzywami, bukiet surówek
  • Deser: Lody z owocami

Będzie nam niezmiernie miło gościć Państwa w naszym Hoteliku w tak pięknym okresie jakim są Święta Wielkanocy.